× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Experiment: biedt kunstmatige intelligentie in Virtual Reality ondersteuning bij thema's omtrent laaggeletterdheid?

Spreker(s)
Anastasia (Asya) van Wamel (Gemeente 's-Hertogenbosch)

Omschrijving
In de gemeente 's-Hertogenbosch is 1 op de 8 mensen laaggeletterd, waardoor dit probleem groter is dan veel mensen denken. Het herkennen en vervolgens bespreekbaar maken hiervan is belangrijk om mensen te kunnen helpen. Door hulp kunnen zij meer en beter meedoen in de maatschappij. Echter, het herkennen van de laaggeletterdheid kan een uitdaging zijn. En als je het herkent, kan het een grote stap zijn om dit vervolgens bespreekbaar te maken.
Met behulp van innovatie willen wij zo veel mogelijk professionals en vrijwilligers laten oefenen met het herkennen en bespreekbaar maken van de laaggeletterdheid. Het liefste zonder constant kostbare tijd en middelen kwijt te zijn en dure trainingen te moeten organiseren.
Hoe dan? Hedendaagse technologie biedt hierin mogelijk een oplossing. Door in virtual reality (met behulp van een VR bril) een situatie na te bootsen met een virtueel persoon die in gesprek met je gaat, kunnen professionals en vrijwilligers onbeperkt oefenen met verschillende casussen.

Interessant voor jou omdat
Door het toepassen van VR technologie in het Social Domein kunnen we onze professionals laagdrempelig (bij)scholen om maatschappelijk vraagstukken te herkennen en aan te pakken. Het mooie is dat je het kunt delen met andere (maatschappelijke) partners. Zo kunnen we samen de laaggeletterdheid, maar ook maatschappelijke vraagstukken, aanpakken.

Type sessie
Statafelgesprekken

Thema(s)
Kennis en innovatie

Wanneer
donderdag 22 april 2021 van 12:30 tot 13:00 uur

Downloads
[PDF] Presentatie

De workshops en statafelgesprekken hebben een interactief karakter en hierdoor een maximum aantal deelnemers. Wees er dus snel bij!


naar boven