× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Van Boventallig naar Betekenisvol

Spreker(s)
Nienke Meijer (De Buitenboordmotor)
Simone Heidema (De Buitenboordmotor)

Omschrijving
Steeds meer mensen raken hun baan kwijt door de digitale transformatie en door corona. Tegelijkertijd is een groot tekort aan mensen in de zorg, ICT, onderwijs en techniek. De oplossing? "Gewoon" een baan zoeken in de sectoren waar een tekort is, toch? Maar zo "gewoon" is dat niet. Re-skilling is geen gewone route, maar een pad vol hobbels, die de Buitenboordmotor structureel wil oplossen voor heel Nederland.

Daarom bouwen we, samen met consortium partners in een doe- en denktank, een Loopbrug voor intersectorale overstappen. Die Loopbrug bestaat uit:
1. Een bootcamp met training, sector ervaringen en matching​;
2. Een duaal leer-werk traject, met opleiding en begeleiding op maat​.

We zijn klein begonnen en leren samen van het traject. We verfijnen de aanpak en leggen het vast voor toekomstige opschaling.​ Dit doen we samen met consortiumpartners, zoals opleiders en bedrijven. Zij hebben de moed om hun bedrijfsbelang opzij te zetten en over de muren van hun eigen organisatie te kijken om de mens, de overstapper, centraal te stellen. Wanneer mensen in een betekenisvolle baan terecht komen die bij ze past, zijn ze gelukkiger en productiever. Dit versterkt de economie en de sociale cohesie van Nederland.

Interessant voor jou omdat
Op het Ontwikkeling Telt Festival laten wij op basis van een casus onze invalshoek zien op het gebied van innovatie in arbeidsmobiliteit. We 'lopen mee' met een deelnemer over de Loopbrug en delen onze kennis, zodat meer mensen een duurzame en gelukkige sectoroverstap kunnen maken.

Type sessie
SPOT ON

Subtype sessie
Interactieve Presentatie

Thema(s)
De mens centraal

Wanneer
dinsdag 20 april 2021 van 13:15 tot 13:45 uur


naar boven