× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Herkennen, bereiken en motiveren van laaggeletterde zorgvragers

Spreker(s)
Jasper Muskiet (Lost Lemon)

Omschrijving
Hoe kunnen professionals en organisaties in de gezondheidszorg laaggeletterden beter herkennen, bereiken en motiveren? We weten dat laaggeletterde zorgvragers (NT1 en NT2) vaak verdwalen in de zorg. Het is dus extra belangrijk dat zij begrijpen welke voorzieningen en mogelijkheden er zijn rondom gezondheid en daar gebruik van kunnen maken. In deze SPOT ON gaan we aan de slag met dit vraagstuk aan de hand van een praktijkcasus: het project basisvaardigheden en gezondheid van de gemeente Vlaardingen.

Lost Lemon Lab ontwikkelde persona's voor de NT1 en NT2 doelgroep. Met deze persona's brengen we de behoeften van laaggeletterden in kaart en de obstakels waar ze tegenaan lopen. In onze presentatie stellen we enkele persona's aan jullie voor en nemen we jullie mee in het onderzoek waarmee we ze ontwikkelden. Hierna vertellen we jullie over de bevindingen uit de nulmeting in Vlaardingen: tegen welke obstakels lopen zorgvragers aan? Welke gezondheidsvaardigheden hebben ze nodig om zorg beter te begrijpen en gebruiken? We geven handvatten om met deze inzichten direct aan de slag te gaan in je eigen werk. We maken er een interactieve sessie van door deelnemers te laten participeren via Mentimeter en via de chat.

Interessant voor jou omdat
Deze sessie is geschikt voor zorgprofessionals, maar ook taal- en onderwijsprofessionals die informatie willen over het herkennen, bereiken en motiveren van laaggeletterde zorgvragers. Ze kunnen de persona's op verschillende manieren inzetten: laaggeletterden herkennen en aanspreken, het ontwikkelen van passend aanbod, communicatiemiddelen om laaggeletterden te bereiken, evalueren en ontwikkelen van beleid.

Type sessie
SPOT ON

Subtype sessie
Interactieve Presentatie

Thema(s)
De mens centraal

Wanneer
dinsdag 20 april 2021 van 14:15 tot 14:45 uur


naar boven