× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Gelijke kansen voor onderwijs en arbeid

Spreker(s)
Marian Geling (Stichting Prokkel)
Ruud Haarms (Tweede Kamer )

Omschrijving
Hoe is het als je nooit regulier onderwijs hebt mogen volgen? Hoe is het als je regelmatig hoort dat betaald werk niets voor je is? En hoe is het als je merkt dat je op zeer jonge leeftijd al bent afgeschreven? Veel mensen met een (licht)verstandelijke beperking krijgen niet de kans om door te leren en carrière te maken.
"Vroeger werd ik nageroepen en uitgescholden vanwege mijn beperking. Daarom was ik heel bang voor scholieren. Nu geef ik hier een presentatie. Dat had ik een aantal jaren geleden niet durven denken." Ervaringsdeskundige STERKplaats Goes."Ik leer door samen met studenten aan opdrachten te ¬werken en zij leren weer van mij." STERKstudent Twente.

Deze interactieve workshop staat in het teken van ontwikkelingskansen op het gebied van onderwijs en werk. Een aantal mensen met een licht verstandelijke beperking vertelt hun verhaal en nodigen de deelnemers uit hetzelfde te doen. Ontdek de verschillen én de overeenkomsten en ervaar hoe je zelf in actie kunt komen door de mens centraal te stellen. Het lijkt eenvoudig, het is eenvoudig en tegelijkertijd o zo ingewikkeld. Deze workshop wordt uitgevoerd door stichting Prokkel (www.prokkel.nl) en LFB (www.lfb.nu).

Interessant voor jou omdat
Als deelnemer kun je zelf actief meedoen en zo ervaren wat goed gaat en wat minder goed gaat.

Type sessie
SPOT ON

Subtype sessie
Digitale workshop

Thema(s)
De mens centraal

Wanneer
dinsdag 20 april 2021 van 14:15 tot 15:00 uur

De workshops en statafelgesprekken hebben een interactief karakter en hierdoor een maximum aantal deelnemers. Wees er dus snel bij!


naar boven