× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Swoesj: Zo vind je NT1'ers!

Spreker(s)
Sanne Klaassen (Bibliotheek Enschede)

Omschrijving
Swoesj is een traject gericht op digitale vaardigheden, met als doel om NT1 laaggeletterden online zelfredzamer te maken. Zij willen geen taalles volgen, maar vinden het ook niet fijn om altijd overal hulp bij te vragen. Zeker sinds corona moet alles online. 'Hoe dan?!', horen we mensen zeggen. Niet iedereen heeft een e-mailadres, kent alle handige apps of heeft verstand van videobellen. Met Swoesj leren we mensen om het zelf te kunnen. We nemen ze aan de hand mee door onder andere Facebook, Marktplaats, DigiD en Indeed. Dit koppelen we middels thema's aan Oefenen.nl, zodat ondertussen ook indirect aan begrijpend lezen wordt gewerkt. Deze combinatie geeft de mensen de kennis én het zelfvertrouwen om de digitale wereld tegemoet te gaan.

Interessant voor jou omdat
Dat binnen een jaar zoveel deelnemers binnenkwamen uit deze moeilijk vindbare doelgroep is al reden genoeg om Swoesj op de kaart te zetten. We delen graag onze successen en sparren samen over verdere ontwikkelingen. Halen en brengen dus!

Type sessie
SPOT ON

Subtype sessie
Digitale workshop

Thema(s)
Kennis en innovatie

Wanneer
donderdag 22 april 2021 van 15:15 tot 16:00 uur

Downloads
[PNG] Infographic

De workshops en statafelgesprekken hebben een interactief karakter en hierdoor een maximum aantal deelnemers. Wees er dus snel bij!


naar boven