× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Financiële vaardigheden: geef een helpende hand!

Spreker(s)
Clairette van der Lans (Wijzer in geldzaken)

Omschrijving
Eén op vijf huishoudens heeft grote geldzorgen. Bij laaggeletterden komt dit vaker voor (blijkt uit onderzoek), omdat zij moeite hebben om brieven te begrijpen, toeslagen aan te vragen & overzicht te houden op inkomsten en uitgaven. In deze sessie bespreken we het belang van financiële vaardigheden, hoe werkgevers en anderen daarbij kunnen helpen, met veel praktische voorbeelden en gouden geld tips. Ook bespreken we hoe levensgebeurtenissen tot geldzorgen kunnen leiden en welke bouwstenen er zijn om financieel kwetsbare groepen (waaronder laaggeletterden) beter te ondersteunen. Natuurlijk is er ook ruimte voor jullie vragen en horen we graag jullie ervaringen.

Interessant voor jou omdat
Met 2,5 miljoen laaggeletterden en één op vijf huishoudens met grote geldzorgen zijn de maatschappelijke gevolgen groot. Helaas zit zowel op geldzorgen als laaggeletterdheid een taboe: mensen durven er niet over te praten en zoeken geen of heel laat hulp. Help mee om dit te doorbreken!

Type sessie
SPOT ON

Subtype sessie
Digitale workshop

Thema(s)
Kennis en innovatie

Wanneer
donderdag 22 april 2021 van 14:15 tot 15:00 uur

Downloads
[PPTX] Financiele vaardigheden: geef een helpende hand

De workshops en statafelgesprekken hebben een interactief karakter en hierdoor een maximum aantal deelnemers. Wees er dus snel bij!


naar boven