× Dashboard Contact Registreren Inloggen

Thuisshow: Kennis & Innovatie

Spreker(s)
Ingrid van Engelshoven (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)
Didier Fouarge (ROA)
Marieke Gervers (Stichting sQuare)
Marjolein Moorman (Gemeente Amsterdam)

Omschrijving
Het thema van de plenaire sessie van vandaag is Kennis en Innovatie. We hebben het over innovaties die bijdragen aan positieve veranderingen van het systeem en duiden op kansen en knelpunten aan de hand van baanbrekend onderzoek.

Tijdens de plenaire sessie gaat Minister van OCW Ingrid van Engelshoven in gesprek met Didier Fouarge, directeur van ROA om aan de hand van onderzoek actuele ontwikkelingen te duiden. We zoomen in op zorgwekkende of juist bemoedigende trends en bespreken waar kansen liggen voor innovatie op het gebied van laaggeletterdheid en LLO.

Vervolgens is het woord aan pionier Marieke Gervers van stichting sQuare. Samen met de Minister reflecteert zij op de kansen die de crisis ons biedt om het onderwijs te innoveren en waarom het optuigen van een Leven Lang Ontwikkelen ecosysteem nooit mogelijk is als de blinde vlekken worden genegeerd.

Tot slot gaat de minister in gesprek met Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Inburgering en Armoede van de gemeente Amsterdam over systeemverandering en kansengelijkheid. Wie waren hun inspiratiebronnen? Wat maakt hen zo betrokken bij deze thema's? Wat is nodig voor een betere toekomst?

Type sessie
Plenair

Thema(s)
Kennis en innovatie

Wanneer
donderdag 22 april 2021 van 11:00 tot 12:00 uur


naar boven