× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Design Thinking om laaggeletterdheid in de regio aan te pakken

Spreker(s)
Cor Noltee (Cor Noltee )

Omschrijving
Wat is Design Thinking en hoe kun je dat inzetten rondom de aanpak van laaggeletterdheid.
Aan de hand van concrete voorbeelden laten we zien hoe in regio Drechtsteden is gewerkt in digitale werkateliers rondom het thema meer mensen aan de slag. Design Thinking wordt ingezet als onderdeel van het uitvoeringsplan van de regionale aanpak. Hierbij zijn ambtenaren, huidige WEB-aanbieders, stakeholders; maatschappelijke organisaties, scholen, werkgevers, gezondheidzorg, bibliotheek, vrijwilligers en gebruikers betrokken.
We legen uit wat Design Thinking is en inspireren je met voorbeelden uit onze digitale werkateliers. Welke technieken kun je inzetten om je beter te verbinden met doelgroep, ideeën te bedenken, prototypes te maken en feedback te geven. Ooit al een superheld of super dure consultant geraadpleegd? Aan het einde van de sessie weet je wat de Triple Diamond methode is en ken je de 1.111 regel.

Interessant voor jou omdat
Het is een creatieve methodiek, die helpt om vanuit de gebruiker te kijken wat werkt en beter kan in de huidige aanpak rondom laaggeletterdheid. Als je doet wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg. Goede manier om de aanpak eens opnieuw te bekijken.

Type sessie
De Verdieping

Thema(s)
Kennis en innovatie

Wanneer
donderdag 22 april 2021 van 15:15 tot 16:00 uur


naar boven