× Dashboard Contact FAQs Registreren Inloggen

Werk naar werk, een gat in de (arbeids)markt! #maarvoorwie

Spreker(s)
Suzanne Reep (Gelders Vakmanschap)

Omschrijving
De huidige situatie op de arbeidsmarkt vraagt veel aandacht voor werk-naar-werk. Zij-instroom moet net zo vanzelfsprekend worden als reguliere instroom om vakmensen in de toekomst binnen je bedrijf/branche te krijgen!
Er komen veel gelden beschikbaar in de komende tijd. Met veel inzet en goede bedoelingen worden nieuwe initiatieven bedacht.

Vanuit Gelders Vakmanschap worden wij als verbindingscoach geregeld vanuit onze onafhankelijke rol en ervaring erbij betrokken, maar zien vaak dat hetzelfde wiel wordt uitgevonden. Voor sommige partijen is de situatie wellicht een gat in de markt, terwijl wij gaten in trajecten zien die een duurzame match en plaatsing kunnen belemmeren. Hoe zorgen we ervoor dat deze gelden echt terechtkomen daar waarvoor het beschikbaar wordt gesteld? Namelijk bij de mensen die moeten of willen oriënteren op een andere baan.

Wat is er echt nodig? Je bent er niet met het aanbieden van een korte cursus aan de werkzoekende. Het vraagt meer in de samenwerking van partijen. Het vraagt om werken vanuit een gedeelde visie en een integrale aanpak, want zo help je zowel de werkzoekende, als de werkgever die zijn vacatures duurzaam ingevuld wil zien. In Gelderland is dit al twee jaar een werkwijze: het Project Leven(n) Lang Gelders Vakmanschap!

Interessant voor jou omdat
Wij delen onze kennis en ervaringen vanuit onze onafhankelijke en verbindende rol in de Bouw- & Techniekbranche in Gelderland, wat als voorbeeld kan worden gebruikt voor andere branches/arbeidsmarktregio's.
Door elkaar te versterken vanuit gedeelde verantwoordelijkheid zorgen we met elkaar voor het invullen van de gaten én vacatures in de arbeidsmarkt.

Type sessie
SPOT ON

Subtype sessie
Interactieve Presentatie

Thema(s)
Samenwerken

Wanneer
woensdag 21 april 2021 van 15:15 tot 15:45 uur

Downloads
[LINK] Informatieve animatie over Gelders en Overijssels Vakmanschap
[PDF] Presentatie Werk naar werk, een gat in de arbeidsmarkt! #maarvoorwie


naar boven