DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen
Ontwikkeling Telt! Festival header

Rekenen en digitale vaardigheden in je taalaanbod.

Spreker(s)

Marja Foppema (Stichting Lezen en Schrijven)
Reint van der Vlis (Stichting Lezen en Schrijven)

Omschrijving

Er is in het land op veel plekken een ruim taalaanbod. Aanbod om digitale vaardigheden te verbeteren is er wat minder. Aanbod om beter te leren rekenen is er nauwelijks. Dat is jammer, want om mee te kunnen doen hebben mensen alle basisvaardigheden nodig. Moet er dan veel nieuw aanbod komen? Nee, dat is niet direct nodig; door rekenen en digitale vaardigheden te verweven met het bestaande taalaanbod, breng je alle basisvaardigheden samen. Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Vaak gebeurt dit zelfs al onbewust.

In deze workshop delen we voorbeelden van activiteiten waarbij aan alle basisvaardigheden tegelijk gewerkt wordt. Activiteiten die gemakkelijk met bestaand materiaal aan te bieden zijn. Daarna ga je zelf een plan maken om in een bestaande taalactiviteit bewust ook rekenen en digitale vaardigheden in te zetten.

Interessant voor u omdat

Deelnemers krijgen inzicht in hoe ze rekenen en digitale vaardigheden op een eenvoudige manier kunnen opnemen in hun bestaande taalaanbod. Dat biedt meerwaarde, want in het dagelijks leven zetten we voortdurend alle basisvaardigheden tegelijkertijd in.

Type sessie

Interactieve werkplaats

Thema(s)

Iedereen doet mee

Subthema's

Leren
Onderwijs / cursusaanbod
Doelgroep in beeld
Arbeidsmarkt / loopbaan
Sociaal domein
Vaardigheden
Samenwerken

Wanneer

donderdag 13 oktober 2022 van 15:45 tot 16:45 uur

Chats