DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen
Ontwikkeling Telt! Festival header

Iedereen heeft potentie en ambitie, Educatief Centrum-Oost Amsterdam maakt daar werk van!

Omschrijving

Een deel van de inwoners van Amsterdam(Oost) heeft om moeite om werk te vinden, scholing te volgen en de armoede achter zich te laten. Voor deze mensen is het buurtinitiatief Educatief Centrum Oost (EC-O) opgezet.
Samen met diverse organisaties faciliteren wij onder ander mbo opleidingen (leren en werken) aan volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
We bieden maatwerk. Gedurende de hele jaar organiseren wij meerdere keren per jaar integrale intake momenten waar we naast toetsen ook diepgaande gesprekken voeren met de kandidaten om zo een juiste traject voor ze te organiseren. Er worden dan persoonlijk ontwikkelgesprek gevoerd om de potentie en de ambitie van de kandidaat naar boven te halen en te koppelen aan een passend onderwijstraject.
Als het nodig is, verleent de Sociale Dienst gelijk goedkeuring. Ook kan de deelnemer gebruik maken van een getrainde vrijwilliger, die ze ondersteunen met hun hulpvraag. EC-O draagt zo bij aan Samen Vooruit

Interessant voor u omdat

Samenwerking tussen EC-O, roc's, werkgevers, onderwijsorganisaties en de Sociale Dienst van Amsterdam voor de intake, onderwijs, stage en de route naar werk;
- Stages (of arbeidscontract) bij werkgevers;
- Sociale onderneming van EC-O;
- Aandacht voor de hulpvragen van de deelnemers door inzet van (vertrouwenspersonen), noodfonds
- Verdichten van de kloof tussen formeel en informele zorg

Type sessie

De Verdieping

Thema(s)

Iedereen doet mee

Subthema's

Leren
Onderwijs / cursusaanbod
Doelgroep in beeld
Arbeidsmarkt / loopbaan
Vaardigheden
Meten en monitoren
Samenwerken

Wanneer

donderdag 22 september 2022 van 12:45 tot 13:30 uur

Chats