DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen
Ontwikkeling Telt! Festival header

Samen werken aan de kwaliteit van volwasseneducatie

Afbeelding bij sessie Samen werken aan de kwaliteit van volwasseneducatie

Spreker(s)

Esra van den Aker (ITTA UvA)
Elwine Halewijn (ITTA UvA)

Omschrijving

Hoe werk je als gemeente en lokale stakeholders samen aan kwaliteit in de aanpak van laaggeletterdheid? Welke instrumenten kun je hiervoor inzetten? Welke voorbeelden kunnen je hierbij inspireren?

Gemeenten hebben een belangrijke rol in de aanpak van laaggeletterdheid. Om gemeenten en alle betrokken organisaties te ondersteunen in het neerzetten van een effectieve aanpak, is in opdracht van OCW, de Handreiking Breed Kwaliteitsbeleid Laaggeletterdheid ontwikkeld. De handreiking is beschikbaar op de website van Expertisepunt Basisvaardigheden.

De handreiking bevat een schat aan informatie, instrumenten en voorbeelden. Maar hoe gebruik je die handreiking nou? In deze sessie gaan we aan de slag met het gebruiken ervan. We zoomen in op de stap ‘Kwaliteitskader’, en zetten de thema’s samenwerking en het kwaliteitsgesprek centraal.

Dit is zowel interessant voor gemeenten, als voor taalscholen, bibliotheken, welzijnsorganisaties, werkgevers en andere partijen die een rol spelen in de aanpak van laaggeletterdheid.

Interessant voor u omdat

In deze sessie wordt duidelijk hoe de handreiking jou kan helpen in het samen werken aan een succesvolle aanpak van laaggeletterdheid. Je weet hoe je de handreiking kan gebruiken en hebt in het bijzonder voorbeelden en instrumenten in handen om te werken aan samenwerking en het voeren van een kwaliteitsgesprek.

Type sessie

De Verdieping

Thema(s)

Succesvol samenwerken

Wanneer

donderdag 22 september 2022 van 12:45 tot 13:30 uur

Chats