DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen
Ontwikkeling Telt! Festival header

AI kennis voor iedereen

Omschrijving

AI? Wat is dat eigenlijk precies? En hoe heeft kunstmatige intelligentie invloed op mijn werk en even? Artificiële intelligentie klinkt voor veel mensen abstract, eng en ingewikkeld. Weinig mensen beseffen zich dat ze AI dagelijks gebruiken, in hun telefoon, in de auto en simpelweg door iets te googlen.

In deze sessie maken deelnemers kennis met AI, testen we jouw AI basis kennis met een quiz en luisteren we naar 2 mensen die AI in de praktijk hebben toegepast in hun eigen werk. In opdracht van EZK heeft de Nederlandse AI Coalitie gratis AI bewustwordingscursussen ontwikkeld die iedereen gemakkelijk online kan volgen. Deze cursussen laten cursisten zien wat AI is, wat het wel en niet kan en hoe het nu al toegepast wordt in zes specifieke sectoren (Zorg, Agrifood, Energie, Onderwijs, Creatief en Logistiek & Maritiem). Als je geïnspireerd bent na deze sessie en benieuwd bent naar AI kan je gemakkelijk verder leren door één van de cursussen te volgen.

Programma

AI kennisquiz - Wat weet jij al van Artificiële intelligentie?

Wat is Human Capital? En waarom is blijven leren (over AI) zo belangrijk?

Laurens Vreekamp & cursist AI cursus voor Creatieve Industrie vertellen over hoe zij AI toepassen in de praktijk

Jacqueline Arnoldy verteld hoe zij bij TMO fashion business school een project opzetten waarin studenten aan de slag gaan met de AI cursus

Groepsdiscussie over uitdagingen bij de implementatie van AI in het werkveld en hoe het de arbeidsmarkt veranderd. Hoe zorg jij dat je bij blijft?

Interessant voor u omdat

In deze sessie leert de deelnemer AI kennen, bieden wij de handvaten om hier over te leren en hoort hij of zij van anderen uit het werkveld over de impact van deze technologie op hun werk en leven. Ook is er ruimte voor gesprek en overleg over uitdagingen en kansen.

Type sessie

SPOT ON

Thema(s)

Veranderende arbeidsmarkt en samenleving

Subthema's

Leren
Onderwijs / cursusaanbod
Arbeidsmarkt / loopbaan
Vaardigheden

Wanneer

donderdag 22 september 2022 van 12:45 tot 13:30 uur

Chats