Uitnodiging: Ontwikkeling Telt Festival
Zet jij je in voor een Leven Lang Ontwikkelen en/of het verminderen van laaggeletterdheid? Kom dan naar het Ontwikkeling Telt Festival: Een driedaags online festival, op 20, 21 en 22 april. Het festival is een vervolg op de eerdere congressen van Tel mee met Taal en Leven Lang Ontwikkelen, en wordt georganiseerd door de Rijksoverheid en de SER. Tijdens dit festival gaan we met elkaar in gesprek over wat we kunnen doen, om ervoor te zorgen dat iedere volwassene in Nederland over voldoende basisvaardigheden beschikt om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij, en zich een leven lang blijft ontwikkelen.
Programma
Het festival is dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur. Van je drie dagen volledig onderdompelen tot kiezen voor één bepaald onderdeel of twee speciale workshops: alles kan. Hieronder vind je het gehele programma. Alle geregistreerde deelnemers kunnen ook na het festival de programmaonderdelen online bekijken. Deelname is gratis. Elke dag belichten we een ander thema.
Dagelijkse ‘Thuisshow’
Dagelijks starten we om 11 uur met een live studioshow boordevol informatie en inspiratie. Met o.a. Sarah Sylbing, maker van de veelgeprezen documentaire ‘Klassen’ (20 april), voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Mariëtte Hamer (21 april) en minister van OCW, Ingrid van Engelshoven (22 april).
Keuzeprogramma
Elke middag hebben we een verrassend aanbod van heel veel digitale workshops, lezingen en interactieve sessies, georganiseerd door de sector zelf. Over digitale vaardigheden, volwasseneducatie, basis- en gezondheidsvaardigheden, preventie en gezinsaanpak, eigen regie en nog veel meer!
Persoonlijk pareltje
Wil je zelf een actieve bijdrage delen op het Ontwikkeling Telt Festival? Dan kun je
hier een persoonlijk pareltje insturen. Welk inzicht heeft jou verder geholpen? Wie of wat heeft je geïnspireerd? Welke ervaring heeft je kijk op je werk veranderd? Stuur jouw bijdrage in de vorm van een kort filmpje in (max. 3 minuten). Andere deelnemers kunnen tijdens het festival alle persoonlijke pareltjes bekijken.
Aanmelden
Meld je nu aan! Deelname is gratis.
.png)
Inloggen
Heb je je al aangemeld? Dan kan je hieronder inloggen met jouw persoonlijke inloggegevens. Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem. Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.
.png)
Thema per dag
20 april: De mens centraal |
21 april: Samenwerken |
22 april: Kennis en innovatie |
Blokkenschema per dag
20 april: De mens centraal |
21 april: Samenwerken |
22 april: Kennis en innovatie |
Wat als je werk verandert of als je baan ineens overbodig is geworden? Hoe moet je je omscholen naar een ander beroep? Of wat als je nooit een (vervolg)opleiding hebt gevolgd maar wel heel veel ervaring en kennis hebt opgedaan? Hoe help je kinderen een goede start te maken in het onderwijs, om laaggeletterdheid te voorkomen? En hoe kan je mensen helpen gezond te blijven, als ze geen bijsluiters van medicijnen kunnen lezen? Bij dit thema zoomen we in op de persoonlijke, vaak indrukwekkende verhalen van mensen. Hoe bereiken we volwassenen nu op een goede manier? Hoe motiveren we hen om te (blijven) leren? Wat werkt? We zijn op zoek naar succesvolle, eigenzinnige aanpakken. Maatwerkopleidingen voor volwassenen? Een slimme manier om mensen digitaal vaardiger te maken? Een bijzondere aanpak van schuldenproblematiek? Alles kan en mag. Laat ons weten welke verhalen en goede voorbeelden een plek verdienen op het festival.
#maatwerk #persoonlijkeverhalen #impact #werving #individu
Op het terrein van leven lang ontwikkelen en laaggeletterdheid zijn vaak meerdere organisaties, zoals de overheid, sector, werkgever en opleider (waaronder ook veel vrijwilligers) bij dezelfde mensen betrokken. Hoe zorgen we voor een integrale aanpak? Hoe kunnen we als betrokken organisaties elkaar versterken en het individu écht centraal stellen? We zien daarvan al veel mooie voorbeelden. Maar de praktijk is soms ook weerbarstig: welke knelpunten in die samenwerking kom jij tegen en wat is er nodig om die op te lossen? We horen graag jouw best practices én best failures.
#regionale samenwerking #maatwerk #lerenensociaaldomein #integraleaanpak
Beschik jij over concrete kennis en informatie waar je de praktijk verder mee kan helpen? Voorkom dat het wiel opnieuw uitgevonden wordt, en deel je kennis! Of ben je juist op zoek naar specifieke informatie en input, en heb je een (onderzoeks)vraag die je samen met andere vakgenoten en experts verder wilt uitdiepen? Ook dat kan. Kennisdeling en innovatie staan centraal bij dit thema. Welke innovatieve onderzoeken zijn er? Ben jij zelf bezig met zo’n onderzoek of onlangs geïnspireerd geraakt door een spannende innovatie? We horen het graag. Of deel jouw kennis op bijvoorbeeld het gebied van financiën, wetgeving, digitalisering of (in)formeel leren. Onderzoekers, innovators en dwarsdenkers: dien je onderzoekspresentatie of out-of-the-box-idee hier in!
#kennis #onderzoek #experimenten #onderwijs2030 #innovatie